Подсетимо, Ива Балог је нестала у ноћи између петка и суботе, око четири сата иза поноћи, на новосадској плажи Официрац, а нађена је у недељу око 13 сати у Дунаву, око 60 километара даље низводно, ка Београду. "Желим да више нико никада не осети ово што ми осећамо сада као породица. Веома нам је тешко, али када све прође желимо да се боримо против ових ствари. Тражићемо да се плажа Официрац затвори и да се не праве више журке ту", каже у једном даху Ивина сестра и додаје: 

- Страшно је шта се све ради на тој плажи! Ту момци сипају дрогу у пиће девојкама и то не сме да се догађа. Очајни смо, али нећемо дозволити да се то понавља, због таквих ствари и долази до оваквих трагедија.

Како каже саговорница, њена сестра је те вечери била са пријатељицом.

- Била је са другарицом на журци, неке ствари не знамо, али желимо да сазнамо и борићемо се за то. Оно што до сада знамо, јесте да је Ива ушла у воду и да је издало срце при уласку у Дунав и зато обдукције неће ни бити - каже Мартина за Курир.

Фото: Друштвене мреже

 

Према наводима Мартине Балог, кобног дана видела се са сестром и ништа није слутило да ће доћи до трагедије.

- Тог дана је дошла кући, били смо сви заједно породично, некако као да је знала да је то последњи пут да смо на окупу сви. Као да је дошла да се поздравимо последњи пут - каже неутешна сестра Новосађанке и додаје да желе њихову мезимицу да сахране у кругу породице и пријатеља, без присуства медија.

Мартина каже да после ове трагедије, она жели да се ангажује око потраге за несталим лицима.

- Када се ситуација мало смири, хтели бисмо да се друштвено ангажујемо како се овако нешто никада више не би догодило. По угледу на потраге за несталлом децом, желимо да убудуће теку потраге и за одрасилма. Нема потребе да се било шта чека, већ да мора одмах да се крене у потрагу - каже саговорница.

Новосађанка је кобне ноћи била на журци на плажи где је било стотину људи, али оно што је нејасно и што би породица желела да сазна јесте то шта је Ива радила пре самог уласка у Дунав и како је уопште и завршила у њему. Наиме, како је породица већ објаснила за медије они су замолили све који су били на журци да им помогну па су донекле успели да сазнају њено кретање, али не и сам чин уласка у Дунав.

Фото: Друштвене мреже

 

- Добили су информацију да је са другарицом ушла у воду да се расхлади, а затим је она изгубила из вида. Међутим, четри младића која су седела код обале описали су да је Ива изашла из воде и да се упутила ка музици. С друге стране неко од посетилаца журке навео је да је Ива причала са младићем, наводно странцем из Америке али те информације нису потврђене, а породица моли да им се тај младић јави како би схватили шта се заправо десило и да ли је он можда видео шта се с њом догодило - подсећа извор.

На телу нема трагова насиља

Како Курир сазнаје од извора блиског истрази, на телу Новосађанке нису уочене видљиве повреде.

- После пријаве да је пронађено женско тело јуче око 13 сати на обали Дунава код Старих Бановаца, уочено је да нема трагова насиља на телу, па ће даља ситрага утврдити како је дошло до утапања - каже извор за Курир.

БОНУС ВИДЕО:

ДРАГАНА ЗАПАЛИЛА СВЕЋУ НА МЕСТУ ГДЕ ЈЕ ПОГИНУО ЊЕН СУПРУГ: Тешко је, остала сам сама са дететом

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".