- Ја сам један од првих који је покренуо причу! Тражили смо надокнаду на основу тих песама које је неко први пут снимио. То се зове право првог извођења. Сваки други снимак, кавер и слично, мора да се тражи сагласност за снимање. Јутјуб тражи сагласнот певачу, издавачу, композитору како би то ставио на свој канал - испричао је Фута у емисији "Премијера - Викенд специјал".

Иако су певачи купили песме од његове покојне супруге Марине Туцаковић и покојног сина Милана Радуловића Лаће, Фута као нови власник тих права потражује да певачи и њему плате за поновно извођење песама. То би значило и да морају да плате Фути сваку песму коју желе да изведу било где, а како су пренели медији, овим потезом би били оштећени и композитори који су радили на тим песмама, пошто они имају права на тантијеме од СОКОЈ-а.

Фото: В. Данилов

 

Фута је због овога ушао у сукоб са неколико певача, међу којима су најгласнији били Аца Лукас и Јелена Карлеуша. Она га је назвала уцењивачем, док га је Лукас извређао, након чега је Фута жестоко узвратио, па су почеле да пљуште увреде са обе стране.

Фута је недавно открио и да се суди са Лукасом, не због ауторских права и Јутјуба, већ због дуга. Како је навео, Лукас му дугује новац за две пресуде, те је Фута одлучио да до новда дође преко јавних извршитеља.

БОНУС ВИДЕО: