Певач Сергеј Ћетковић већ дуги низ година је на музичкој сцени. Препознатљив је по љубавним песмама, али и тужним баладама уз које публика уме да пусти по коју сузу. Сергеј открива да је једну од његових најпознатијих песама “Пусти проблеме” снимио када је проживљавао тежак период у животу. 

- Песма је написана у тренутку када сам имао неке тешке моменте, неке велике проблеме. Десила се као нека порука самом себи, а ја из дана у дан покушавам да научим нешто од себе и своје песме. Понекад ме то држи сувише кратко и онда се подсећам сваких 7-8 дана- искрено каже Сергеј и додаје:

Фото: АТА имагес

 

 

- Треба славити сваки дан, а проблеме гледати као нешто што је решиво. Када погледам око себе мало и кад видим проблеме који су заиста проблеми, онда човек треба да стави прст на чело и запитати се: “Због чега се ја нервирам и због чега правим себи пресију у животу?”

Следеће године има два повода за славље. Певач ће прославити 25 година каријере, али и годишњицу брака са женом Кристином са којом је усвојио две девојчице Лолу и Милу.

- У следећу годину треба да уђемо спремни за прославу тих првих 25 година наше заједничке музичке каријере, јер смо публика и ја заједно радили на томе. Нисам водио евиденцију колико се веридби десило на мојим концертима, никада нисмо записали. Било је јако пуно и веридби и просидби. До краја године ко зна колико ће још бити тога- прича Сергеј и открива да није престао да осваја своју супругу иако ће следеће године прославити 25 година брака:

-Ја то чиним свакодневно, сваког дана у сваком погледу је освајам, ево већ 25 година. Иза сваког успешног мушкарца стоји успешна жена.

Фото: АТА имагес

 

 

Како каже, друштвене мреже га не занимају и не труди се око њих много иако га прати велики број људи на друштвеним платформама.

- Најмање се бавим друштвеним мрежама иако је то сад јако актуелно. Трудим се да не гушим људе, али и себе јер кад уђеш у тај мод да си нон стоп актуелан и желиш да поделиш свој приватан живот и личне тренутке са људима, онда схватиш да више немаш приватан живот- каже Ћетковић за емисију “Волим љето” и додаје да је учешће на Евровизији веома битно и велика животна школа за сваког уметника:

- За нас уметнике је то добро искуство, представити себе, своју музику и своју земљу.

Како наглашава, његова највећа награда је публика која га обожава уз хитове које прави.

- На почетку каријере када чујеш своје име на радију или када видиш себе на телевизији, имаш неке лептириће јер схватиш да си нешто урадио. Аплауз и публика која пева твоје песме и цитира твоје стихове, то је највећа награда- закључује Сергеј Ћетковић.

Фото: Милена Анђела

 

 

Мерлин пише све што хоће да каже

Сергеј се присетио својих почетака, али и првог сусрета са регионалном звездом Дином Мерлином.

- Када сам био дете на чувеним музичким маратонима на Правном факултету, тада смо као најмлађа група били ту да отворимо сам музички маратон. Имали смо прилике да седимо са највећим именима, Дином Мерлином, Црвеном јабуком и не знам киме још, ал углавном крем де ла крем што кажу. Ми као клинци смо били ту и гледали у Дина Мерлина као у Бога. Он је седео ту неких сат времена и све време је писао својим колегама да му донесу чашу воде или промене репертоар, углавном није ниједну реч проговорио. Нама је то било чудно, овај човек не прича- прича Сергеј са осмехом на лицу и додаје:

- Схватио сам да се он чува за своје наступе.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: