Атрактивна Немица упутила је отворену понуду Норвежанину, тачније изазвала га је на трку, тврдећи да би могла да га победи.

Халанд важи за изразито брзог фудбалера, а његова експлозивна моћ и снага помогле су му да постигне 52 гола у 53 утакмице прошле сезоне.

Ерлингова највећа измерена брзина износи 36,2 км/х.

Фото: Профимедиа

 

Ипак, Алиса Шмит сматра да би без проблема победила Ерлинга Халанда у својој омиљеној дисциплини - 400 метара. Њено најбоље време на овој деоници износи нешто испод 55 секунди.

Идеја да се такмичи са Халандом, секспеилној Немици синула је када је 21. августа на Светском првенству у атлетици у Будимпешти, одговарала на питања новинара.

Норвешки дневни лист "Дагбладет" питао је да ли Алиса може да победи њихову омиљену звезду у трчању. Плавуша је размишљала неколико тренутака, а онда одговорила:

- Хм, не знам – можда. Мислим, да на 400 метара, да. На 200 метара би било теже. Било би ми драго да се трка одржи.

На питање када би трка могла да се одржи, одговорила је Алиса:

- Не знам, морам њега да питам. Али ја сам увек спремна.

Занимљиво, Алиси Шмит није страно да на атлетску стазу изађе са познатим фудбалерима. Године 2019. одржала је отворени тренинг са фудбалерима Борусије из Дортмунда, а на мегдан у трци на 400 метара изашао јој је капитен Матс Хумелс. После дуела који можете видети у видеу је изјавила:

- Заиста сам га потценила.

Алиса Шмит биографија

Алиса Шмит је немачка атлетичарка, бронзана са Европског првенства 2019. у штафети 4x400 метара.

Иако није имала великих успеха на спортским борилиштима, Алиса Шмит је захваљујући лепоти и грациозној појави стекла огромну популарност. На пример, снимак једне Алисине трке на 400 метара на немачком првенству прикупио је више од 2.000.000 прегледа на Јутјубу. Иако је завршила као друга.

Слично је и са инстаграмом. На тој друштвеној мрежи лепу Немицу прати више од 3.500.000 људи, што је за 1,5 милиона више него пре две године.

Данас Алиса има 24 године, трчи за Немачку на ЕП у Будимпешти у штафети и једна је од најпопуларнијих спортисткиња на свету. Магазин "Форбес" уврстио ју је међу 30 најутицајнијих особа млађих од 30 година на свету.

БОНУС ВИДЕО:

Гудурић изнео очекивања пред почетак Мундобаскета

Курир спорт

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".