Након саслушања у Шибенику због сумње да је починио кривично дело против нарушавања угледа Републике Хрватске, певач групе "Српска тромеђа" пуштен је јуче на слободу.

Тужилаштво му, након саслушања, није предложило једномесечни истражни затвор, јер кажу да није било законског основа за затвор, па је пуштен да се брани са слободе у даљем току поступка.

Фото: Јутјуб принтскрин/TV Duga Plus Melodija Records

 

Полиција је, чешљајући садржаје друштвених мрежа, уочила Лалићев репертоар који су његови обожаваоци делили и коментарисали. Полиција је криминалистичком истрагом утврдила да је Рајко Лалић "као члан музичке групе изводио песме које су настале током 1995. године и чији су текстови Републику Хрватску изложили руглу, презиру и јавном омаловажавању".

Фото: Јутјуб принтскрин/TV Duga Plus Melodija Records

 

Како се наводи, приликом извођења песама је "носио одређене ознаке и одевне предмете који показују припадност непостојећој територијалној целини, а што је објављено на друштвеним мрежама, чиме је починио прекршај из чл. 5 Закона о прекршајима против јавног реда и мира".

Рајко Лалић је током серије концерата извео песму "Спремте се, спремите се четници" и многе друге које величају злочине, а свој музички преформанс 63-годишњак је додатно улепшао обележјима и обележјима војске тзв. САО Крајине.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".