Многи астролози сматрају да је август један од најтежих месеца у години јер је пуно планета ретроградно, а данас креће и ретроградни Меркур. Пун Месец који нас очекује 31. августа астролози зову и "плави", а представља кулминацију свега онога што се скупљало протеклих недеља.

Пун месец у Рибу је астролошки термин који означава тренутак када се Месец налази у знаку Риба и истовремено је у пуној фази свог лунарног циклуса. Астролози сматрају да овај положај Месеца има посебан утицај на емоционалну и духовну сферу живота.

Фото: Профимедиа

 

 

Знак Риба повезан је с елементом воде и владајућим планетом Нептуном. То је знак познат по својој дубокој емотивности, маштовитости, интуицији и осећајности. Када се Месец налази у Рибама, ово може интензивирати осећања и емпатију код људи. Људи могу бити склонији дубоком размишљању, интроспекцији и разумевању својих емоција.

Крај животног циклуса

Пун Месец генерално носи енергију завршетка и кулминације. То је време када се оно што је започето током младог Месеца, или претходних фаза лунарног циклуса, сада манифестује у пуном светлу. У контексту Риба, ово може донети дубље разумевање, прочишћење емоционалних стања и потребу да се изрази саосећање према другима.

Такође, ово време може подстаћи креативност, уметничке изразе и духовну праксу. Рибе су знак повезан са спиритуалношћу и духовним димензијама живота, па пун Месец у Рибу може донети јачи интерес за духовне теме и тражење дубљег смисла у животу.

На психолошком нивоу, ово је тежак астролошки аспекат који ће људи тешко поднети јер ће бити накупљени бес, нервоза, фрустрације и због тога не треба доносити одлуке у афекту. Све битне одлуке треба оставити за другу половину септембра, када ће ситуација на небу бити повољнија.

Супермесец у Рибама најтеже ће пасти Рибама, Стрелчевима, Девицама и Близанцима.

РИБЕ

За вас ће плави Месец бити најтежи јер представља крај једног животног циклуса и пресек стања. Како се буде ближио овај датум бићете рањивији, али и склони исхитреним потезима јер ћете бити хиперсензитивни. Веома је важно да не доносите одлуке у афекту јер ће вам се све скупити.

СТРЕЛАЦ

Плави Месец у Рибама одиграва се у вашем четвртом пољу, па доноси породичне компликације или бриге за једног члана породице. Оно што ћете сазнати о породици ће кулминирати до 31. августа, тако да треба да се наоружате стрпљењем.

Фото: Профимедиа

 

 

БЛИЗАНЦИ

Пун Месец у седмом пољу доноси вам кризу на послу и потребу да се мења професија. Није искључено да ћете баш у том интервалу донети одлуку о прекиду радног односа и треба бити вема опрезан са таквим одлукама јер ће Меркур бити ретроградан.

ДЕВИЦА

Плави супермесец доноси вам кризу у браку. Ако имате пословног партнера однос ће бити отежан. Мораћете да се пронађете неко компромисно решење за однос који је на тесту.

БОНУС ВИДЕО: