Српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је златну медаљу на Светском првенству у атлетици у Будимпешти и још једном доказала да су се сва одрицања, напорни тренинзи и дисциплина исплатили. Небеским скоком од 7,14 метара успела је да обори сопствени, али и државни рекорд. Србија је поносна, али шта се крије иза светског успеха краљице атлетике? На резултат који је постигла много је утицала и изабалансирана исхрана.

- Водим рачуна о томе шта уносим у тело. Поготово када нон-стоп путујем, онда морам да знам шта тачно узимам. Имала сам проблема са бактеријама, кориговала сам исхрану, па сам онда имала проблема са циклусом, била сам анемична, имала сам недостатак гвожђа. Доста сам дисциплинована, испричала је Ивана Вулета једном приликом Ивана.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

 

Ивана дан започиње лаганим доручком. Ужина је резервисана за воће или поврће, а за ручак једе рибу, бифтек, пилетину или ћуретину. После тренинга, Ивана пије протеински шејк. За вечеру једе чорбу, али за последњи оброк никада не конзумира воће и то саветује свима.

- Грешка коју сви праве јесте да једу воће за вечеру. То не би требало да се ради. Или доручак или рана ужина. Најбоље је сезонско воц́е и поврц́е, с тим не можемо да погрешимо. Кад имам слободан дан, ако ми килажа дозвољава, за ужину поједем воћну салату, открила је једном приликом Вулета.

За њен беспрекоран изглед, заслужан је и њен супруг нутрициониста Марко Вулета. Он на свом Инстаграму дели правила исхране и савете за мршављење:

- Једите редовно. Прескакање оброка може да води ка повећаном лучењу грелина (хормона глади) и често води ка преједању и већем уносу калорија. Једите што више намирница које су богате влакнима. Иако можда нисте љубитељ поврћа, трудите се да уносите макар салате уз оброке. Уколико ни то није опција, пробајте са додавањем влакана у оброке, попут нпр. псилијум љуспица. Осим што ће обогатити цревну флору, успориће вам варење хране и дати осећај ситости, написао је Марко својевремено.

Фото: Профимедиа

 

 

Осим тога, он препоручује физичку активност, као и конзумирање што више воде. Такође, саветује планирање оброка, јер када имате план, онда је много већа шанса да ћете га се придржавати.

- Можете користити низ других корисних трикова као што је оброк из мањих тањира, избаците слаткише из куће и жваћите спорије како би мозак имао времена да обради сигнал када сте заправо сити, открио је Иванин муж.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".