Вечити дечак како су многи звали Маринка Маџгаља, рођен је 21. августа 1978. године у Београду, али је одрастао у Котору. Дипломирао је на Факултету драмских уметности, а своје умеће је показао првенствено као глумац, али и као водитељ и певач.

Бескрајну харизму, Маринко Маџгаљ показао је кроз многобројне ликове попут Сафета из "Рањеног орла", доктора Косте Божића у "Греху њене мајке", Чеде Веље из "Црног Грује"... На даскама које живот значе се такође изванредно показао.

Осим глумом, публику је очарао и као певач. Група коју је основао са Огњеном Амиџићем, Фламингоси доживела је огроман успех. 2006. године су са покојним певачем Луисом отпевали дует "Луди летњи плес" са којим су освојили прво место на Беовизији, након чега је требало да представљају Србију на Евровизији у Атини, али нажалост, до тога сплетом неких других околности није дошло. Међутим песма је посла велики хит који се тог лета слуша широм региона.

Фото: В. Данилов

 

 

О његовој великој љубави са колегиницом Дубравком Мијатовић причали су многи. Пар се упознао средином јуна 2007. године на коктелу поводом снимања филма "На лепом плавом Дунаву". Романсу су у почетку крили, љубав између њих је била све јача, а након годину и по дана везе Маринко је запросио Дубравку. Судбоносно "да" изговорили су на тајном венчању. 19. новембра 2009. Круна њихове љубави је ћерка Сара. Ипак, после седам година брака Дубравка и Маринко решили су да се разведу, а како су многи причали, "њихова љубав је била толико јака да је морала да пропадне".

Иако нису скривали да је било тешко ставити тачку на такву љубав, глумац је након развода изјавио да "то искуство не мора да буде трауматично, уколико су људи нормални".

Маринку је 2015. године дијагностикован рак панкреаса, а болест је дуго крио од својих најмилијих. Убрзо је уследила и прва операција, а иако је у једном тренутку јавности деловало да се његово здравствено стање побољшава, истина је била нажалост супротна. Када су му лекари саопштили да му је остало још три месеца живота, он се трудио да их искористи максимално до последњег тренутка. Снимао је серију у Црној Гори, ишао је на хемотерапије, борио се, и проводио сваки моменат са својом породицом.

Двадесет дана пред смрт одлучио се на важан корак како би испунио своју велику жељу - крстио се у манастиру Острог. Био је веома слаб и тај чин је једва издржао. Ипак, дао је све од себе да продужи свој живот кроз молитве и духован живот. Велика жеља за животом није га напустила до последњег тренутка.

Фото: Архив Новости

 

 

"Много се физички променио. Деловао је некако уморно, исцрпљено. Желим да га људи памте онаквог какав је био, леп, весео, насмејан, пун живота. На крају, нажалост, није тако изгледао. Сви смо веровали да ће се догодити неко чудо, да ће нам Бог у томе помоћи. Пре двадесетак дана Маки ме је позвао и рекао ми је да жели да му будем крштени кум. То је за мене била велика привилегија. Нисам био крштен, па сам прво ја морао да примим свету тајну да бих био његов кум. Крстио сам га под Острогом", рекао је тада глумац и његов велики пријатељ Душан Ковачевић.

Није желео да га пита шта га је навело да се крсти у 37. години - "Нисам га питао зашто је желео то да уради сада. Када је хтео да прича о нечему, Маринко би то радио сам, нико није морао да га тера. Кад не жели о нечему да говори, једноставно неће. Сам ми је рекао да је осетио потребу да се крсти. Нисмо разговарали о његовој болести. То није желео, нисмо размишљали о крају. Причали смо о плановима, шта је све пред нама и које ћемо још снове остварити", рекао је тада глумац и додао:

"Знам да га сада чувају анђели и да ће тамо, као и свуда пре, направити добру атмосферу. Нека сада и они мало осете како је добро имати га. Уосталом, и он зна да се једног дана морамо поново срести".

Нажалост, 26. марта 2016. године изгубио је борбу. Сахрањен је 29. марта на Новом бежанијском гробљу уз звуке песама "Један дан живота", "Мама Хуанита", "Болујем ја", "Тихо ноћи", "На те мислим", "Што се боре мисли моје".

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".