Медведице су познате као одане мајке и то не без разлога. Оне ће штитити своје младунце без обзира на противника. У последње време све је више медведа који се из својих природних станишта спуштају у градове, што је највероватније због потраге за храном. Мама медвед никада не би ризику изложила и своје младунце да нису били на ивици глади. Тако су поједина домаћинства суочена са несвакидашњим призором медведице са младунцима у свом дворишту. Ипак, један снимак је превазишао све остале и постао виралан на друштвеним мрежама.

Овај видео је само на Инстаграму добио 368.000 свиђања, а многи су се сложили да су морали више пута да га прегледају како би схватили шта се ту све издешавало. Вешто око спољашње камере је све ухватило, а уколико се не обрати пажња све делује као конфузна борба у којој се боре сви са свима, а заправо је другачија прича. Изгледа да је медведица у потрази за храном дошла у посед једне куће. Она је била ограђена високим зидом и капијом, али медведица заједно са своја два мечета се попела на тај зид. Она је покушавала да свесно упадне на туђ посед како би дошла до хране, али није се надала да се у том домаћинству налази пас, и то не један, већ четири.

Пси су приметили да је уљез дошао на њихову територију, а будући да се никада пре нису сусрели са медведом пси су напали ову медведицу која стоји на зиду. У питању су била три мања пса и један већег раста. Сваки пас појединачно је насрнуо на медведицу, а она је штитећи младунце одгурнула сваког од њих. Тек после тога долази се до врхунца снимка.

Жена, која изгледа као да је у спаваћици, голорука излази пред медведа како би одбранила своје псе. Ова жена није имала када да размишља и инстинктивно је одреаговала рукама гурнувши медведа са зида. Медведица је изгубила равнотежу и пала са зида који није био претерано висок, док је жена покушала да хвата и спашава псе, носећи једног у рукама. Док жена хвата псе у позадини се види медведица која такође бежи из овог дворишта где је нападнута од стране свих.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Bilyeu (@lisabilyeu)

- Једина особа која сме да се качи са мамом медведицом је мама која је власница четири пса - стоји у опису овог снимка.

- Уколико добро погледате снимак видећете да је мама медведица штитила своје младунце, пси су видели маму медведицу као уљеза и штитили су дом, а жена је штитила своје љубимце, свако биће овде инстиктивно штити друго.

- Срећом овде нико није повређен на крају.

- Овде немате кога да кривите, свако штити слабијег.

- Пси су могли да се уплаше медведа, чак и дресирани пси, са животињама се никад не зна.

- Да ова медведица није изгубила равнозежу и пала са зида овај видео не би био нимало смешан.

- Погрешно је што је жена голурука кренула на медведа да би спасла псе.

- Ова жена је само инстинктивно реаговала, гледао сам емисију са њом у коме апелује на људе да се не праве претерано храбри пред дивљим животињама, поготово не пред медведом, пошто она уопште није рационално размислила.

- Али каква је краљица ова госпођа, која је голим рукама гурнула медведа и то у спаваћици! - били су само неки од коментара на ову причу која је ипак имала срећан исход.

БОНУС ВИДЕО: