Трик који је осмислио помогао му је у одабиру кандидата, а није повезан са знањем и способношћу, већ о томе да ли би се особа уклопила у колектив.

- Кад би неко код мене дошао на разговор за посао, увек бих му показао канцеларију и довео га до једне од кухиња. Некако би увек из кухиње та особа изашла са пићем - започео је бивши директор у свом подкасту.

- Након што прихвати пиће, кандидат се враћа на место интервјуа. Током интервјуа, кандидат ће поступно испати своје пиће, све до краја интервјуа. На крају разговора посматрао сам шта ће кандидат учинити са својом шољом - рекао је.

Фото: Профимедиа

 

 

Ајнес је објаснио да на крају ових интервјуа једна ствар о којој увек размишља јесте: "Жели ли та особа која је дошла на разговор да однесе ту празну шољу или чашу натраг у кухињу?" Одговор на ово у потпуности се темељи на кандидатовим поступцима, који такође умногоме одређују верује ли Ајнес да је та особа права особа за посао.

- Можете развити вештине, можете стећи знање и искуство, али све се заправо своди на став, а став о којем говоримо је концепт "опери своју шољицу кафе". Стварно желите да будете сигурни да имате људе који имају прави осећај одговорности за своје поступке, поштовање према другима и тимски рад у колективу.

Ајнеса је обрадовала чињеница да само 10-ак посто кандидата није прошло његов тест са шољицом.

БОНУС ВИДЕО: