Подсетимо, поред ове најаве, РХМЗ је навео и да се следеће седмице очекује веома топло време, и у већини места са највишом дневном температуром од 33 до 37 °Ц.

Хидролошко упозорење

- На горњим токовима Колубаре и Јадра, као и на малим и средњим водотоцима златиборског округа могућа су краткотрајна локална изливања бујичних водотока са појавом урбаних поплава током 18. / 19. августа - упозорио је РХМЗ.

Иначе, у Србији ће данас бити сунчаних периода, али биће и спарно и вруће уз дневни развој облака, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод Србије.

У Војводини је ујутру могућа краткотрајна киша или понеки локални пљусак, а поподне на југозападу и западу Србије може бити краткотрајних локалних пљускова са грмљавином. Ветар слаб југоисточни, источни и североисточни. Притисак мало изнад нормале.

Минимална температура од 16°Ц до 21°Ц, максимална од 31°Ц на северу до 35°Ц на југу. Увече суво. Температура у 22х од 20°Ц до 25°Ц.

У Београду пре подне променљиво облачно уз могућу краткотрајну кишу, а поподне дужи сунчани периоди и топло. Ветар слаб источни и југоисточни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура 20°Ц, а максимална око 31°Ц. Увече суво. Температура у 22х 25°Ц.

БОНУС ВИДЕО: ПОЖАРИ НА ТЕНЕРИФИМА СЕ НЕ СМИРУЈУ - Штета је огромна

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".