Иначе, РХМЗ је раније најавио интензивније пљускове са грмљавином и већом количином падавина од 15 до 30 литара за кратак временских период у Банату, Подунавском округу, Браничевском и Борском округу. Дуваће слаб и умерен ветар, у планинским пределима источне Србије повремено и јак, источни и североисточни ветар.

Најнижа температура биће од 14 степени до 20, а највиша од 27 до 30 степени. У Београду ће бити променљиво облачно, повремено са краткотрајном кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Најнижа температура биће од 18 степени до 20, а највиша око 29 степени.

Према сателитским снимцима које објављује сајт "времерадар" киша тренутно пада у околини Београда, Крагујевца, као и код Суботице.

И у наредних сат времена, падавине се очекују у Београду и околини, као и код Крагујевца.

Упаљен метеоаларм

У целој Србији на снази је жути метео аларм због грмљавине, а то значи да је време потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".