Широм Србије током преподнева већ је било пљускова са грмљавином, док је ведро и даље у западној половини Србије. У овом часу грмљавинских система са пљусковима и грмљавином има у централним и североисточним пределима Србије, нарочито на подручју Шумадије, Поморавља, Подунавља и Браничевског округа.

На појединим локацијама очекује се да у кратком временском интервалу падне и преко 20 литара кише по квадратном метру. Ови системи у југоисточној висинској струји премештају се према северозападу. У наставку послеподнева локалних пљускова са грмљавином биће широм Србије. Након 14 часова, а нарочито око 15 часова грмљавинска нестабилност са југоистока захватиће и шире подручје Београда, уз пљускове са грмљавином. Срећом, нема опасности од јалих грмљавинских олуја и непогода.

Ипак, у ноћи ка среди и у среду ујутро у североисточним пределима Србије очекују се обилни пљускови и јачи грмљавински процеси. У овим пределима током ноћи би пало и преко 30 литара кише по квадратном метру.

Данашњи дан доноси Србији и појачан источни и југоисточни ветар, који је у кошавском подручју јак. Стабилизација времена и повратак правог лета очекује се од четвртка.

БОНУС ВИДЕО:

СВИ ЛЕТОВИ И ВОЗОВИ ОТКАЗАНИ: Тајфун Лан је стигао у Осаку

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".