Дневни максимум до +27 до +32 степена Целзијуса. Ветар углавном слаб, источни, осим у кошавском подручју где ће бити умерен до појачан, југоситочни.

Од среде до петка под утицајем висинског циклона нестабилно уз променљиву облачност и повремену појаву грмљавинских пљускова који би најчешћи требали бити на истоку, североистоку у северу региона, док би дуж Јадрана и у залеђу преовлађивало суво време, стоји у прогнози.

Ветар би био источни, а у зони пљускова а кратко јак североисточни. Понегде може бити израженијег грмљавинског пљуска уз појаву туче/града али се временске непогоде не очекују. Дневни максимум у мањем паду и требао би се кретати од +23 до +29 степени Целзијуса.

- За наредни викенд поново претежно суво и мало топлије уз максимуме слићне онима са почетка недеље, док би после 20.08. било врло топло уз максимуме који би се локално кретали око +33, а у залеђу Јадрана и до око +36 степена и Целзијуса - наводи Чубрило.

После 25.08. је изгледна промена времена уз освежење и честе грмљавинске пљускове али снага те промене ће се поузданије моћи проценити тек око 21.08.

Генерално гледано септембар би донео доста топлог времена и за разлику од прошлог који је донео брзи крај лета овај месец би барем у својој првој половини био доста топао али се више велике врућине не очекују.

Наредних дана мало свежије и нестабилно, затим топло, посебно после 20.08. док се освежење очекује око 25. августа, закључује метеоролог.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".