Најнижа температура од 14 до 20, највиша од 28 до 32 степена. Ветар слаб и умерен, на југу Баната и у планинским пределима повремено и јак, источни и југоисточни, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду ће после ведрог и свежег јутра, током дана бити променљиво облачно пре подне са дужим сунчаним интервалима и топло, а после подне и увече на ширем подручју града могућа је појава краткотрајних пљускова и грмљавине.

Најнижа температура биће од 18 степени до 20, а највиша дневна око 30 степени.

Упаљен метеоаларм

У већем делу Србије, изузев западне Србије и Шумадије, упаљен је жути метео аларм због грмљавине, док је у Срему, Бачкој и Банату на снази и због високе темепратуре.

Жути метео аларм значи да је време потенцијално опасно.

Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

Време наредних дана

У среду на северу Србије променљиво облачно са повременом кишом и локалним пљусковима. У осталим пределима претежно сунчано са мање облака. Ветар слаб до умерен источни и југоисточни у поморављу и подунављу, у осталим крајевима слаб источни и североисточни. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 15°Ц до 20°Ц, максимална од 29°Ц до 32°Ц. Увече суво. Од четвртка до недеље преовлађујуће сунчано и врућина уз слабији дневни развој облака. Максималне температуре изнад 30°Ц, али не и преко 35°Ц, према по данашњој прогнози.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".