Пред кућом њених родитеља у понедељак су се окупили родбина и пријатељи, али и људи који је нису познавали да одају почаст трагично настрадалој девојци која је са овог света отишла прерано.

Када је уследило време за верски обред испред џамије, која се налази крај гробља на којем је Низама сахрањена, људи су изашли на улицу, а потом направили ланац и ковчег су из руке у руку преносили све до места на коме је одржан верски обред.

- Као друштво смо оманули. Превелики је грех учињен према Низами, она је желела само да живи. Свако од нас уз слику детета треба да има слику Низаме, да зна да зло и њему може на врата да покуца - одзванјале су речи имама Вахида док је уплакани народ немо одавао почаст Низами.

Бајкери из МК Змај Градачац донели су венац.

- Нимаза, опрости нам - писало је на венцу.

Живот Низаме Хећимовић, подсетимо, угашен је 11. августа од руке њеног невенчаног супруга Нермина Сулејмановића и то наочиглед њихове деветомесечне ћерке.

Неколико дана пре него што је убијена Низама је Нермина пријавила за породично насиље. Четири дана пре убиства судија Општинског суда у Градачцу донео је решење којим се не одређује мера забрана приласка насилнику. Председница суда је то решење оправдала речима да полиција није доставила доказе.

Након што је убио Низаму, преносећи све то на Инстаграму, Нермин је отишао у град где је свирепо убио Дениса и Џенгиза Ондера, сина и оца, које је познавао од раније и са којима је био у спору.

У свом крвавом нападу ранио је и три особе, најпре Низаминог рођака код којег се са дететом скривала након што је побегла од насилника, Денисову мајку и полицајца који је покушао да га заустави.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: