Један од најпожељнијих холивудских фаца Кијану Ривс пре пар година нашао се у жижи светске пажње када је откривено да је у вези са уметницом Александром Грант. Јавност је била подељена - док су једни тврдили да је Александра, која је од глумца млађа осам година, "сувише ружна и матора" за њега, други су хвалили звезду "Матрикса" што је нашао "нормалну жену", а не "неку младу и напумпану" као већина њихових колега.

Кијану је прво скривао ову везу, а онда је пар почео да се појављује на свим светским догађајима често држећи се за руке, а једном су отишли и корак даље пред бројин медијским екипама. Сада су нове фотке на којима славни глумац седи сам насред улице као бескућник обишле свет.

Страни медији објавили су фотографије човека који седи испред клуба Сент Рок на Хермоса Бичу, у Калифорнији, а мало ко је у први мах приметио да на фотографијама није бескућник, већ познати глумац Кијану Ривс.

Фото: Профимедиа

 

Са капом на глави и у одећи која ни на који начин није одавала утисак да је у питању светски познати глумац, са милионима на рачуну, седео је на поду и пушио цигарету, а његова седа брада и дуга коса су само допринели неуредном изгледу. Ривс се одмарао испред клуба уочи концерта са својом групом Догстар, са којом је тренутно на турнеји.

Познат као један од највећих хуманиста и позитиваца у Холивуду, Кијану Ривс не престаје да изненађује фанове својим сјајним потезима и ставовима. Многи кажу да се никада није уклапао у стереотипе Холивуда, као и да је најприземнији човек међу славним фацама.

Фото: Профимедиа

 

Он је чак и донирао 70% свог хонорара из првог филма "Матрикс" за финансирање истраживања леукемије - након што се његова сестра Ким борила са овом опаком болешћу 10 година. Глумац, који је наводно плаћен 10 милиона долара унапред и зарадио је укупно 35 милиона долара за први филм у франшизи 1999. године, финансирао је истраживање рака крви након што је Ким 1991. године дијагностификована леукемија. Он је у то време постао њен примарни неговатељ и помогао јој да се опорави након што је провела деценију у борби против рака, пре него што је отишла у ремисију. Да би био ближи сестри, Кијану је продао кућу и уселио се код ње, а потом је одложио сва снимања, укључујуц́и и снимање "Матрикса" и потрошио 5 милиона долара на терапије, како би помогао Ким да се потпуно опорави.

Ривс је једном приликом за своју сестру рекао: "Она је увек била уз мене. Увек ћу бити ту за њу".

Фото: Профимедиа

 

Познати глумац је од тада покренуо добротворну организацију за помоћ онима који се боре са раком.

- Имам приватну фондацију која постоји већ пет или шест година и помаже неколико дечијих болница и истраживање рака. Не волим да везујем своје име уз то, само пуштам фондацију да ради оно што ради и помаже онима којима је то потребно.

БОНУС ВИДЕО: