У Србији ће данас јутро бити хладно, а током дана време ће бити претежно сунчано и топло, уз слаб до умерен северни и северозападни ветар, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Краткотрајне магле биће ујутро понегде по котлинама и долинама река централне и јужне Србије, као и на Пештерској висоравни.

Јутарња температура биће од 10 до 15 степени Целзијуса, а највиша дневна од 26 до 30 степени.

После хладног јутра у Београду ће бити сунчано и топло уз слаб до умерен северни и северозападни ветар. Најнижа температура од 12 до 15 степени, а највиша дневна око 28 степени.

Према мерењима РХМЗ, најхладније је јутрос у 6 сати било у Сјеници, где је измерено пет степени, док је у исто време најтоплији био Београд са 15 степени.

Време наредних дана

У недељу претежно сунчано и још мало топлије него у суботу. Почињу врућине у поподневним сатима. Ветар слаб североисточни. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од 10°Ц до 17°Ц, максимална од 29°Ц до 32°Ц. Увече суво. Температура у 22х од 18°Ц до 23°Ц.

Почетком идуће седмице се наставља пораст температуре уз врућину у свим крајевима са дневном температуром изнад 30°Ц, али не и преко 35°Ц, према по данашњој прогнози. У уторак и среду поподне се очекује развој облака са ређом појавом локалних пљускова са грмљавином. До краја идуће недеље топло, са температуром до 30 степени и без најављених падавина по дугорочној прогнози.

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс&