У понедељак у пределима јужно до Саве и Дунава, над већим делом региона Срема, Мачве, Шумадије, централне и јужне Србије облачно уз кишу и пљускове. Пљускови ће се после подне проширити и над већи део региона средњег и јужног Баната, док би се над регионима Бачке и Баната задржало суво или уз ретку појаву пљуска на југу тих региона.

Ветар прво југозападни, а затим северозападни и само и зони пљускова на кратко може бити појачан. Јаке суперћелијске олује се више не очекују али још увек, локално уз јачи конвективни развој може бити израженијег пљуска уз пролазно врло јак ветар и појаву града. Дневни максимум од +27 до +26 степени Целзијуса.

До четвртка релативно свеже уз максимуме који ће се углавном кретати до +30 степени Целзијуса или ће бити испод те вредности. Ноћи такође веома свеже уз минимуме коији ће се углавном кретари од +9 до +15 степени Целзијуса. У ноћи ка четвртку над регионима Западне и Јужне Бачке и северне и средње Бачке и средњег Баната, а у четвртак током дана и над осталим делом Србије могућа ређа појава локалних пљускова, али ће се задржати претежно суво време. стоји у прогнози.

У другом делу недеље и за долазећи викенд претежно сунчано и све топлије тако да ви се за наредни викенд максимуми требали кретати од око +27 до +32 степена Целзијуса, што је у границама просека или мало преко њега.

Од среде ветар слаб и променљив. Укупна количина падавина за наредних недељу дана би требала бити највећа над западним и средишњим деловима региона Срема, Мачкве, Шумадије, централне и јужне Србије и средњег и јужног Баната где би локално уз јачи пљусак у понедељак за кратко време могло пасти и око 30мм талога уз могућу појаву града.

БОНУС ВИДЕО:

"ВИДЕО САМ АВИОН, МАХАО ПИЛОТУ": Исповест човека крај чије њиве се срушила летелица у Батајници

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".