Рајна, Џомба и Ержебет за шанком, за столовима Ђоша, Тика, Лабуд и Черчил. А све то контролише (или макар покушава да контролише) Ђорђе Стаменковић Мачак, по чијем надимку и сам ресторан носи име - "Кафана код Мачка".

Сви знају да је реч о серији "Породично благо". Иако је од приказивања прве епизоде прошло 25 године, тешко да у Србији неко не зна причу из овог остварења Синише и Љиљане Павић које се годинама репризира на РТС-у.

 

 

Светлана Цеца Бојковић, Михаило Јанкетић, Данило Лазовић, Небојша Глоговац, Весна Тривалић, Никола Симић, Александар Берчек, Богољуб Митић Ђоша, Војин Ћетковић, Снежана Савић, Драган Николић, Миленко Заблаћански, Мира Бањац, Петар Краљ, само су неке од глумачких легенди које су играле у серији, а нажалост, многи више нису са нама.

Време је незаустављиво и тече неумитно, а увек је интересантно видети како данас изгледају места која су остала овековечена у телевизијским хит остварењима попут "Породичног блага".

 

 

Једна од култних локација на којима је снимана ова ванвременска серија је и чувена "Кафана код Мачка", која је заправо ресторан "Коларац", а судећи по фотографијама од пре неког времена, ентеријер не изгледа ни близу као што је изгледао у серији чију репризу публика деценијама прати с истим жаром.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".