Аџић је истакао да је реакција полиције била брза, додајући да очекује адекватан одговор тужилаштва.

- Идентификован виновник инцидента и доведен у просторије ОБ Бар ради изјашњења о околностима које су се догодиле у месту Утјеха - навео је Аџић на друштвеној мрежи Икс.

Огласило се и Тужилаштво

Државни тужиоци у Основном државном тужилаштву у Бару и Вишем државном тужилаштву у Подгорици оценили су да поступање власника приватне плаже у Бару, који је малолетну девојчицу и њену породицу отерао са плаже због ношења буркинија, не садрже елементе било ког кривичног дела за које власник плаже може бити кривично гоњен, саопштено је из Управе полиције.

Подсетимо, породица је дошла на плажу како би уживала у сунчању и морским радостима. Међутим, ситуација се претворила у пакао, пошто је власник плаже интервенисао и показао нетолеранцију према ношењу хиџаба.

- На базену "Роцкy Беацх" на плажи Утјеха није дозвољено купање у одећи, и то је истакнуто на табли која се налази испред купалишта. Могу да се купају у бурки, хиџабу у мору, као што се купају, али не и у базену - рекао је власник плаже, Драган Ђ. за РТЦГ.

Како је даље објаснио, свестан је да се снимак свађе поделио на неколико друштвених мрежа, али тврди да је снимак исечен тако да га представи у негативном светлу.

Огласио се актер инцидента

- Пријавили су ме, дао сам изјаву у полицији. Ја ћу поднети кривичну пријаву јер је снимак монтиран, односно исечен, и тако објављен. Ко живи у Бару, зна ко је Драган. Читав живот живим са муслиманима, имам пријатеље муслимане, у мојој фирми ради 80 одсто муслимана, сарађујем са њима, моји гости су муслимани. Никада нисам имао проблема, али су правила за све иста, није дозвољено купање у базену у одећи из хигијенских разлога - рекао је Драган Ђ.

Подсећамо, на снимку који је плануо на друштвеним мрежама чује се расправа која је настала на приватној плажи која је у његовом власништву.

- 300 гостију се буни против тога. Ја треба вама да се прилагођавам? Имате 1.000 других плажа, идите тамо, овде не можете. Крај приче - чује се на снимку како власник тера породицу муслиманске вероисповести.

- Ми ћемо да идемо, али хоћу да знам разлог - инсистирала је жена коју је власник плаже терао.

- Зато што мрзим муслимане - рекао је Драган.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: