Снимак са једне плаже у близини Утјехе у Црној Гори данас је усијао мреже. На кратком видео-запису види се да се човек, за кога се наводи да је власник плаже расправља се женом.

На снимку се наводи да је до свађе дошло јер се жена купала у хиџабу и да је због тога избачена са плаже, али за ту информацију нема потврде.

- Триста гостију се буни против тога. И нас 300 треба вама да се прилагођавамо - наводи човек, а онда током свађе изговара "зато што мрзим муслимане". Он је наставио да прича, али снимак на том месту исечен.

Засад је нејасно како је дошло до свађе

Инцидент, је изазвао велику прашину и критике јавности, истовремено отварајући питања о толеранцији и једнакости на Црногорском приморју, наводи Санџакпресс.

 

 

Наводи је реч о плажи "Rocky beach" у близини Утјехе и да је власник плаже избацио породицу, "јер је ћерка носила хиџаб".

- Породица је дошла на плажу како би уживала у сунчању и морским радостима. Међутим, ситуација се нагло погоршала пошто је власник плаже интервенисао и показао нетолеранцију према ношењу хиџаба. На снимку се, наводи се, јасно чује расправа између власника плаже и породице, током које је власник изјавио: "Зато што мрзим муслимане". Оваква изјава изазвала је оштру реакцију присутних и изазвала негативне коментаре на друштвеним мрежама. Како су многи указали, плажа Роцкy беацх често привлачи посетиоце из муслиманске заједнице, посебно Бошњаке и Албанце. Негативан одговор на власников поступак указује на забринутост због могуће дискриминације и нетолеранције према верским мањинама - наводи Санџакпресс.

Очекује се реакција надлежних служби Црне Горе и испитивање свих околности.

БОНУС ВИДЕО:

АЈКУЛА ПЛИВА СА ТУРИСТИМА: Невероватна сцена на плажи Трстено у Црној Гори

(Курир.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".