Позната српска балерина, Дрина Пешић, доживела је велику непријатност током годишњег одмора у Грчкој, када је због једног прекршаја остала без новца, без таблица и докумената.

Колико су ове године грчки полицајци ригорнозни најбоље говори искуство породице Пешић из Београда. Наиме, како је Дрина испричала за "Блиц", услед погрешног скретања на Ситонији, они су добили новчану казну и остали су без докумената.

- Пазите како се понашате у саобраћају у Грчкој. Казне су високе, али то није све. И када платите казну, таблице које се на лицу месте скидају и саобраћајна задржавају још 20 дана. Ми смо погрешно скренули, направили смо прекршај (на Ситонији ) зауставили су нас, узели таблице и документа. Казна 400 евра, а уколико платите за пар дана - 200. Сутрадан смо отишли у Полигирос платили казну, али ту није крај, таблице и документа враћају се за 20 дана - прича Дрина за "Блиц".

Кући шлепом, одузета документа и таблицом стижу на адресу

Према њеним речима, тада су сазнали и да морају да се врате у место где су одсели - без аута, који им је одузет. Такође, сазнали су и да ће њихов четвороточкаш за Србију морати шлепом, док ће таблице и документа стићи за двадесетак дана.

- Рекли су нам да морамо назад у Метаморфозис где смо смештени без кола јер без таблица не смемо да возимо и дођемо за 20 дана. Ми смо рекли да нећемо толико бити у Грчкој. Онда да се вратимо кући за Београд другим превозом, платимо шлепер за кола, а таблице и документа послаће на кућну адресу - отркива она.

На крају, ипак су за Србију кренули својим возилом, са све таблицама и документима. Искористила је прилику да упозори све Србе да се придржавају закона у саобраћају који су на снази у Грчкој.

- Све се лепо завршило (ништа без везе) јер су из хотела у којем смо одсели нашли човека начелника те станице и све нам је враћено. Водите рачуна уколико летујете у Грчкој, јако су ригорозни и свуда их има на путу - рекла је она на крјау разговора за "Блиц".

БОНУС ВИДЕО: