Хунта, која је крајем јула свргнула с власти председника Мохамеда Базума, затворила је ваздушни простор тврдећи да једна "страна држава" спрема инвазију на њену територију, без прецизирања о којој држави је реч, преноси ТВ канал Ал Арабија.

Веб-сајт за праћење летова Флигхтрадар24 показује да је небо изнад Нигера без авиона, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Раније је ЕКОВАС (ЕЦОWАС) дао рок од недељу дана да се свргнути председник Мохамед Базум врати на власт у Нигеру, а у супротном је најавио да ће употребити силу да успостави уставни поредак. 

ЕКОВАС још није довољно спреман да употреби војну силу против побуњеника у Нигеру, пише Волстрит џурнал (WСЈ) цитирајући речи високопозиционираног команданта једне од западноафричких земаља.

Рок који је ЕКОВАС дао војној хунти у Нигеру истекао је у недељу, када није био примећен покрет западноафричких снага, наводи WСЈ.

- У овом тренутку, ми треба да оснажимо наше јединице пре него што будемо учествовали у таквој војној акцији - рекао је неименовани командант за амерички лист, преноси ТАСС. 
Додао је да успех било које војне акције зависи од добре припреме.
Пуч у Нигеру осудила је међународна заједница, укључујући бившег колонијалног владара те афричке државе Француску, као и остатак ЕУ, САД и УН.

БОНУС ВИДЕО: