Певачица Северина Вучковић згрозила је припаднике православне цркве својим уметничким перфонмансом на Билијарди. Свештеници су ово извођење окарактерисали као сатанистички ритуал. Екипа "Курира" разговарала је са свештеницима. 

- Митрополит Јоаникије и сви ми из цетињске обитељи згрожени смо овим назовиуметничким перформансом. Он је све само није то. То власти нису смеле да допусте никако. Да ли је наш Његош заслужио да му се тако одужимо 210 година од његовог рођења? Кукала нам мајка! То није уметност, то је богохуљење и светогрђе! Да ли ти људи и та Северина несрећница знају да је Биљарда изграђена 1874. године као део нашег манастира? То скнављење светиње не приличи Цетињу. То је хула на личност и Његоша и свих оних подвижника који су живели у цетињском манастиру вековима - истакао је наш саговорник, па додао да је оно што је најстрашније у целој причи употреба воштане свеће коју Севе ритуално гаси и што је, по њему, пар екселанс "чин приношења славе ђаволу, тј. нечастивоме. 

Многи сматрају да је Северина много погрешила кад је на светом месту  у поноћ угасила свећу: 

Фото: В. Кадић

 

- То гашење свеће воштанице усред ноћи, када се монаси одмарају и врше своја молитвена правила, најстрашније је! То нас је дубоко уплашило и узнемирило јер такви ритуали и обреди немају везе с хришћанством. Северинин поступак је пар екселанс чин приношења славе ђаволу - нечастивоме. Она слави демона, посебно када се ради без благослова, што је овде био случај. Братски јој саветујем да се дубоко покаје због овога што је урадила. Да падне ничице пред ноге Богу на молитви као што се ваљала по Биљарди. Само тако ће јој се Господ смиловати због ове срамоте - завршава наш саговорник крстећи се.

БОНУС ВИДЕО: