Јутјуб канал поп звезде Јелене Карлеуше је угашен, након што је Александар Радуловић Фута, супруг покојне Марине Туцаковић, исти пријавио, односно на њега је стављена рестрикција због наводне злоупотребе ауторских права.

Конкретно, канал је три пута страјкован, што је значило аутоматско гашење истог.

Фута наводи како је реч о "злоупотреби ауторских права" које има његова покојна супруга на Јеленине песме, али није јасно због чега јер је Карлеуша уредно платила сваки текст песме који јој је Марина написала.

Фото: Петар Милошевић

 

Фута је овим поводом изјавио следеће:

- Тачно је. Има разних људи којима ће сада бити угашени канали. Не знам ни које песме, ни који људи, ни који канали, то ради екипа у моје име. Не знам појединачно. Има их доста. У питању је Закон о ауторским правима који коначно има функцију да заштити ауторе, јер овај јавашлук који се тиче присвајања ауторских права од стране певача нема смисла. Тај Закон то решава, компликовано је. Мени је мој тим то тако објаснио, ја поштујем ауторска права која се тичу Закона - ауторска права Марине Туцаковић и Милана Лаће - рекао је он за Нову.

Међутим, како преносе медији, ради се о следећем. Фута не спори да је Јелена купила песме од Марине, али он као нови власник тих права сада потражује да Јелена њему плати за поновно извођење песама.

Фото: АТА имагес

 

Карлеуша: Тај човек ме уцењује

Овим поводом, припадници седме силе ступили су у контакт са Јеленом, која је видно разочарана оним кроз шта пролази са Марининим супругом.

- Мој Јутјуб канал ће, наравно, ускоро бити враћен. Супруг Марине Туцаковић покушава уценом и преваром да се бесправно окористи о минули рад покојне супруге и да ме рекетира али му то наравно неће поћи за руком. Уместо да га горка судбина научи да буде бољи човек, он је показао своје болесно грамзиво похлепно лице. Њим се сад бави суд и мој адвокатски тим, а и карма. На ову тему се више нећу оглашавати јер ми је испод части - поручила је Јелена за Телеграф.рс.

Подсетимо, Јелена је била једна од неколико људи са јавне сцене који су током целог Марининог лечења били уз њу, у великој мери и финансијски. Такође, по жељи породице, она је присуствовала и сахрани за коју је Маринин син тада рекао да ће бити присутни само оне јавне личности које они позову.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".