Касније после подне и увече у западним и северним, као понегде и у централним пределима, уз локални развој облачности, местимично се очекују краткотрајни пљускови са грмљавином. 

Најнижа температура од 18 до 24, највиша од 34 до 38 степени. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, крајем дана и ноћу на северозападу у скретњу на северозападни, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. 

И у Београду ће бити сунчано и веома топло. Увече се, уз локални развој облачности, у појединим деловима града очекују краткотрајни пљускови са грмљавином. 

Јутарња температура око 23, на ширем подручју града око 19, а највиша дневна око 36 степени. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни. 
За викенд ће у Србији температура бити у паду.

У суботу ће температура бити нижа за око седам степени и кретаће се од 25 до 30 степени, осим на крајњем југу земље. где ће и даље бити веома топло - око 34 степени.

У недељу ће у свим пределима бити свежије, од 23 до 28 степени.

У суботу се очекује наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и повремено умереним и јаким северозападним ветром.

Такво време пре подне захватиће западне и југозападне пределе Србије, као и запад Војводине, а после подне и увече прошириће се и на остале крајеве.

У другом делу дана очекује се већа количина падавина и то посебно у Банату, деловима Београда, централној Србији, као и на истоку земље, где се очекује од 40 до 70 мм за 12 сати, локално и више.
Почетком следеће седмице задржаће се свежије време, са дневном температуром испод просека за овај период године.
У недељу и понедељак биће претежно облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима који ће понегде бити праћени грмљавином.
У уторак ће бити променљиво, у брдско-планинским пределима понегде са кишом, а од среде претежно сунчано и поново топлије.

БОНУС ВИДЕО: