Свакакве догодовштине се збивају на путовањима, али оно што је један туриста из Србије урадио по повратку из Грчке усијало је друштвене мреже!

Он је прошао чувени гранични прелаз Евзони 29. јула тако што је сасвим случајно урадио нешто што никоме не би пало на памет! Сад се хвата за главу, јер не зна шта може да очекује. Оно што је сигурно јесте да је избегао гужву, ако му је за утеху.

А овако је описао свој "подвиг":

- Враћали смо се из Аспровалте према Србији уз помоћ навигације и негде испред грчке границе ме навигација навела да скренем десно. Ускоро после тога пролазимо неки терминал за камионе, вага за мерење камиона, видим да сам погрешио али настављам право слушајући навигацију. И после излазимо на македонску границу, буквално сам заобишао грчку границу без заустављања, без икакве контроле, прегледа пасоша... Питање је да ли могу да имам неке последице због тога? Да напоменем, били смо са два аута, и даље до куће нисмо имали никакве проблеме на македонској и српској граници - напио је на Фејбук групи Грчка инфо.

Фото: принтскрин друштвене мреже

 

 

Уследили су разни коментари, од оних шаљивих да им да локацију преко које је успео да се провуче, до оних озбиљних у којима се наглашава да би мога да сноси последице.

- Ништа страшно, само што сте ви фактички и даље у ЕУ. Немате излазни печат и није вам скениран пасош да сте напустили ЕУ. Значи, дани дозвољени за боравак у ЕУ (90 дана) без визе вам иду, а прекорачење је кажњиво. Следеци пут пратите саобраћајне знакове на путу. Сигурно је био знак за теретна возила, а где иду путничка и аутобуси. Питам се, шта да је ту била например лука, уместо теретног терминала - навео је један од пратилаца.

Други му је поручио да "можете да добијете забрану пет година за улазак у ЕУ уколико немате излазни печат".

Међутим, било је и оних који су тврдили да у својим пасошима немају излазне печате јер кажу да Грци често их не ударају када напуштате њихову територију. И ту је даље настала полемика да ли је то тачно или није.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".