Према Гинисовој књизи рекорда Јоти Амге је најнижа жена на свету.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jyoti Amge (@jyoti_amge)

 

Њена животна прича је права инспирација. Јоти Агме има 30година, ова позната Индијка годинама је вредно радила на глумачкој каријери и упркос предрасудама људи остварила је животне амбиције.

ФОТО: Профимемедија

 

Рођена је 16. децембра 1993. у Махараштри, у Индији. Њена мајка тврди да је била нормалне величине на рођењу и у раним годинама детињства. Престала је да расте са пет година, али је наставила да похађа редовну школу. Није сматрала своју величину препреком, захваљујући непоколебљивој подршци њене породице. Када год су заједно, њена породица је обично носи тако да она може да види свет са њихове тачке гледишта. Сестра јој је била велика помоћ током студија које је Јоти са успехом завршила.

ФОТО: Профимемедија

 

„Када није била овако позната, људи су је задиркивали и исмевали су је, била је тада веома утучена", рекао је њен отац. Лекари су најпре мислили да је узрок висине ове девојке недостатак хормона раста. Касније је утврђено да је њено стање узроковано ахондроплазијом, обликом патуљастостог раста, пише "Брајт сајд".

ФОТО: Профимемедија

 

Када је напунила 18 година, Гинисова књига рекорда прогласила ју је најнижом женом на свету због чега се осетила "посебном, важном и вољеном".

Јоти Амге је веома популарна глумица у родној Индији, а постаје све успешнија и у Холивуду! Јоти је веома активна на Инстаграму где има импресивних 1.1 милиона пратилаца.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".