- Синоћ смо се опростили од Пола Рубенса. Култни амерички глумац, комичар, писац и продуцент чији је вољени лик Pee-wee Херман одушевио генерације деце и одраслих својом позитивношћу, хировитошћу и вером у важност доброте. Пол се годинама храбро и у тјности са раком својом препознатљивом упорношћу и духовитошћу. Његов таленат заувек ће живети у пантеону комедије и у нашим срцима као драгоцени пријатељ и човек изванредног карактера и великодушности духа - пише на Фејсбук страници глумца Пола Рубенса који се борио са опаком болешћу.

- Молим вас, прихватите моје извињење што нисам јавно изнео оно с чиме се суочавам последњих шест година. Увек сам осећао велику количину љубави и поштовања од својих пријатеља, обожавалаца и симпатизера. Толико сам вас све волео и уживао стварајући уметност за вас - написао је он у поруци коју је његова породица објавила након његове смрти.

Каријера Пола Рубенса

Рубенс је створио вољеног Pee-wee Хермана са покојним ФиломХартманом, што је довело до ХБО-овог специјала 1981. и коначно његовог филма 1985. "Pee-Wee's Big Adventure". То је довело и до његове хит ТВ серије "Pee-Wee's Playhouse", која се приказивала од 1986. до 1991. заједно са филмом "Big-Top Pee-Wee" из 1988. године.

Фото: Танјуг/АП

 

Скандали

Двоструки добитник Емија ухапшен је 1991. због непристојног понашања у биоскопу за одрасле на Флориди.

Полицијска рација у његовој кући 2002. довела је до оптужбе за поседовање дечје порнографије, која је касније смањена на поседовање опсцесног материјала.

Глумац из серије "The Blacklist " вратио је Хермана на Бродвеју 2010. године. Као и у Нетфликсовом филму "Pee-wee'с Биг Holiday" 2016. године.

У мају ове године, Рубенс је тужио акционара сувенира са тврдњамада су реквизити које је позајмио из свог култног телевизијског програма узети за личну употреб, да су неки чак и продати, а да он није остварио никакву зараду. Покренуо је правни поступак против Џејмса Комисара и његове комапније The Comisar Collection.

У тужби је Рубенс навео да су неки стари, легендарни реквизити из његове хит телевизијске серије "Pee-wee'с Playhouse" били узети и коришћени на начин на који он није одобравао.

Рубенс је разумео да ће реквизити на крају бити део "Музеја телевизије' за јавно излагање, уз обећање да ће те ствари моћи да преузме кад год то затражи. Комичар је рекао да је касније открио да музеја заправо уопште нема а Комисар је држао предмете за своју приватну колекцију.

БОНУС ВИДЕО:

УМЕТНИЧКА САМ ДУША: Андреана Чекић проговорила о свом хобију поред музике

(ЖенаБлиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".