Радио је кампање у Шпанији, Пољској, и многим другим земљама, био је изузетно запажен на Берлинској недељи моде у и другим модним сусретима.

Фото: Приватна архива

 

Војску је служио у Специјалној елитној јединици Гарде Војске Србије, радио је у Министарству одбране и био је војник почасног вода. Сматра да треба у Србију вратити војни рок јер „не каже се џабе да мушкарац стаса тек после војске и да тек тада психички и физички очврсне“.

Нагло се угојио па окренуо други лист

Путем светске славе кренуо је 2012. године и истиче у први план дугогодишњу сарадњу и пријатељство са фотографом Дејаном Миличевићем.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/РТС шоу програм

 

- Играо сам 14 година кошарку, и мајстор сам у кик боксу, цео живот сам у спорту, али животна жеља ми је била да дођем у Берлин, град у ком сам се и родио. Међутим, то није било тада могуће из више разлога. Затим се догодило да сам се нагло угојио и рекао сам да окрећем нови лист, да ћу урадити нешто немогуће и да ћу своје тело довести до перфекције. Мислио сам као дете да се људи рађају са извајаним телом, нисам имао представу колико је потребно рада и одрицања – каже Мирослав Жикић.

Моћ трансформације

Почео је интензивно да тренира и постао је првак Београда. Изашао је на интернационални турнир и квалификовао се за Мистер Универсе 2012. и тада је ушао у топ шест најбоље грађених мушкараца света, тада до 35. године. Захваљујући фитнесу два пута је био вице шампион света у фитнес модел категорији као репрезентативац Србије, затим вице шампион Европе, првак Балкана и вишеструки првак Србије.

Фото: Приватна архива

 

Спонтано му се отворио пут моделинга, упознао је Дејана Милићевића и пријатељство са њим му је отворило велика врата шоу бизниса и моделинга. Пуно су му помогли његови савети, и приватно и професионално.

На друштвеним мрежама га прати армија људи, само на Инстраграму више од 180.000, а у улози манекена познатих модних дизајнера се такође одлично сналази. Оно што Мирослава посебно издваја је његова моћ трансформације.

 

 

На Недељи моде у Берлину је носио креације немачких дизајнера, а када су спотови у питању сарађивао је и са холивудском глумицом Ромином Ди Лелла у чијем музичком споту "Ми Цоразон" осим изгледа показује и таленат за глуму.

Истиче да је предивно сарађивати са успешним људима који су остварени и на нашој и иностраној сцени.

- Издвојио бих сарадњу која се остварила у Шпанији са познатим холивудским режисером и глумцем Дамианом Цхапа, који је радио са звездама Холивуда као што су Жан Клод Ван Дам и Стивен Сигалом и који је снимао филм са режисером Вуди Аленом. Радити са великим звездама за мене је велика част и свако од њих је показао на делу да је реч о, пре свега, великим и добрим људима – каже Жикић.

Фото: Приватна архива

 

Кључни фактор

Како додаје, "ако се неко издваја из масе" и има "то нешто, такозвани x фактор“, као и у сваком другом послу и у моделингу и свему што ради ће бити примећен где год да се појави.

-Међутим, неопходно је да поседујете и друге квалитете, да одајете утисак посебности у целости. Никада нисам имао предрасуде, јер свуда у свету се зна да то раде одабрани људи и посебни на свој начин, али, код нас заиста постоје они који не праштају туђе успехе, па чак и само опредељење за бављење моделингом. Сматрају да је то смешно и неозбиљно – каже Жикић.

 

 

Медији су га поредили са латиноамеричким глумцима, а он каже за да му најчешће кажу да подсећа на Италијана, Шпанца, Турчина, латиноамериканца, а то што на свакој фотографији изгледа другачије је његова предност у односу на друге моделе.

- Нико не може да пројектује нешто што нема у себи. Ако волиш себе ценићеш и друге људе, ако радиш на себи моћи ћеш да помогнеш и другима. Са колегама се међусобно подржавамо. Треба се бавити собом првенствено због здравља, јер када се води рачуна о здрављу и када се тренира онда је то аутоматски пропраћено изгледом. Многи тренирају због естетике, то раде кампањски, само за лето и нарушавају свој хормонални систем и здравље – каже Мирослав Жикић.

Тренира неколико пута дневно

На питање како постати један од најзгоднијих људи на свету каже да за то треба дуг период, с тим што некоме треба краће време, некоме дуже. Први резултати рада се јављају након три месеца, затим након шест месеци и за годину дана је могуће трансформисати тело до непрепознатљивости.

- Ништа није немогуће. Тренирам неколико пута дневно и то се своди на тренинг снаге и после радим кардио од сат времена. Осим тога, сваког дана брзо ходам 10 и 14 километара. тан. Ако неко не може одједном онда после сваког оброка може 10 минута да прошета јер тако поспешује варење и лепше ће се осећати – каже Жикић.

Пут до врха

На питање какви су му планови каже да ради на томе да осваја даље европску и светску сцену као модел и тренер, док моделингом може да се бави док га здравље и изглед служе. Искуство му говори да су траженији маркантни, зрели и мужевни мушкарци са телом младића што је тешко наћи.

- Младим моделима је тешко да изгледају старије, док ја могу и стилом косе да постигнем младост – каже саговорник за кога многи кажу да стари као вино и да време игра у његову корист јер постаје све маркантнији.

Као тренер и нутрициониста поручује да је важно да се сви едукујемо шта једемо да би знали да ли нарушавамо здравље.

- Треба сви да се баве спортом јер у спорту има много бенефита. На првом месту је боље здравља, али бављење спортом доноси и боље размишљање, бољи фокус, одвраћање од лоших ствари. Спорт је увек добро опредељење и да не би младе ухватила улица и странпутица. Свако треба да изађе и да се весели, не треба бити екстреман, већ треба пронаћи баланс у животу и шест дана је добро водити рачуна колико се спава и тренира, а један дан може да се поједе нешто што кажемо да није баш здраво и да се попије и по која чаша вина. Све треба радити са мером – поручује.

Сви би све инстант

- Најважније је да постоји континуитет у раду на себи, а не само на пар месеци. Данас је, нажалост све инстант. Сви хоће да имају новца, да буду лепи и успешни, а нису свесни колико треба рада, труда, времена и стрпљења. Када неко све то добро ради и верује у себе награда је неминовна, у било ком послу, школи или факултету. Тада је само небо граница – каже Мирослав Жикић.

Неостварена жеља

Снимао је рекламе и музичке спотове, са Тањом Савић, Алком Вуицом, Слађаном Мандић, Иваном Николић, ђевојкама из групе "Хуррицане", и другим музичким звездама. У Србији је постигао све што је желео, осим једне ствари, мада верује да ће кад - тад остварити и ту жељу, а то је да снимање спотова крунише са Светланом Цецом Ражнатовић. Верује да је само питање времена када ће остварити ту жељу. Воли њену музику, сматра је правом дамом и прати њену каријеру од малена.

 

(Блиц.рс)