Права драма се десила репрезентацији Шпаније на почетку припрема за Мундобаскет. Браниоци титуле из Кине 2019. године су међу првима избацили списак кандидата за Светско првенство, а сада су се они који су стигли на припреме морали да беже од пожара!

Репрезентација Шпаније је смештена у Хотелу Мелиа Кастиља, а пожар у хотелу је почео у касним вечерњим часовима, око поноћи. Према наводима шпанских медија ватра је почела да куља у приземљу, а паника је настала када је дим почео да се пробија ка вишим спратовима. 

Проблем је настао у кухињи која се из за сада непознатих разлога запалила, а 10 ватрогасаца је срећом веома брзо дошло у овај део Мадрида и они су успели да локализују и угассе пожар. Нажалост није могло ово да прође без повређених па су тако двоје запослених у кухињи и један радник обезбеђења били међу повређенима. Осим њих неколико гостију хотела је имало проблеме разних врста због удисања дима. 

 

 

Велики део репрезентативаца је у том тренутку спавао у собама и срећом по њих пожар је брзо угашен, пре него што су многи уопште приметили да се дешава. Шпанија се на Светском првенству састаје са Обалом Слоноваче, Бразилом и Ираном у групној фази у којој ће наступати у Индонезији. 

БОНУС ВИДЕО: