У предвечерје петка, дете се играло са мајком на Поповици у Новом Саду, испред свог улаза.

- Закорачила сам корак уназад и видела ротвајлера како креће да лаје и креће на нас. Грабим дете и он креће на њега. Ја се бацам на пса и вичем упомоћ. Он се мени истргао, а ја сам се бацила преко детета да га заштитим. Сва срећа, мислим да сам га дезорјентисала пуштеном косом. Он мене хвата за лобању и кида ме као комад меса. Ја сам наставила да вриштим, али нико од комшија није смео да приђе. Он је фиксирао дете, а он ме само за главу хвата и баца лево-десно. Улетела је његова газдарица и викала нам да бежимо. Грабим дете, од 20 месеци, он ме је трећи пут стигао, моје дете је лежало у локни крви - истакла је повређена и додала да су одмах дете одвезли у Ургентни центар.

- Ја сам то дете чекала 13 година. Дете је добро сада, угрижен је за полне органе и има отеклину зглоба.

Јована је назвала надлежне службе, у суботу, када је дошла себи од шока. Међутим, наилази на препреку јер ветеринарски инспектори не раде викендом. Пас је и даље на слободи.

- Да ли ће неко нама да пружи безбедност, ја психички и физички нисам спремна на ове ствари. Ограда не постоји, неограђено је, ограде и даље нема. Не може на мом поседу да угрожава мене. Немам ја ништа против животиња, ни моје дете. Ми имамо љубимца, волимо животиње. Божија воља и натприродна снага мајке је спасила мене и моје дете - рекла је кроз сузе саговорница.

Јована се пита зашто још увек нису спроведене мере против пса и зашто се чека понедељак.

- Не постоји хитан поступак када вам ветеринарски инспектор изађе на терен. Не раде викендом. Лично сам ишла данас у Булевар Михајла Пупина 6 и тражила да ми назову ветеринарског инспектора. Међутим, рекли су ми да дођем сутра. Ја и даље не знам да ли је тај пас вакцинисан, бесан.

БОНУС ВИДЕО:

"НОВОСТИ" У ВРЧИНУ: Место трагедије на ком је воз ударио аутомобил, двоје погинуло

(Курир.рс/нсузиво)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".