Он је гостовао у емисији "Миљанов корнер" на "Спутњику" где је изнео своје мишљење о одлуци Николе Миротића да не потпише за Партизан, иако је практично све било готова ствар. 

Подсетимо, славни кошаркаш био је на корак од доласка у редове шампиона АБА лиге, али је у последњем моменту променио одлуку и до реализације трансфера на крају није дошло.

Дозет није крио да је доскорашњи ас Барселоне био и Звездина велика жеља.

- Са Миротићем смо били у контакту и желели да га видимо у нашим редовима. Имали смо и неке разговоре са његовим агентима, али до договора није дошло. Што се тиче друге стране приче и неких оптужби на рачун Црвене звезде, чак је и Партизан јавно рекао у првом обраћању, како је сигуран да никакве претње нису утицале на његову одлуку и како ће се наредних дана видети све. Никола је између осталог изашао и рекао како није било претњи од стране Црвене звезде. Он је неко ко сваки пут буде дочекан аплаузом где год да смо играли против њега. Претпрошле сезоне је проглашен и звездашем године тако да га стварно доживљавамо као нашег и нисмо били ти који би спречили његов одлазак било где - рекао је он.

Фото: Профимедиа

 

Како каже, сматра да је Миротић одустао од Партизана јер није желео да дели Србију.

- Лично, а не као спортски директор Звезде, мислим да је његова одлука на крају била таква јер је човек који је урадио много за српски народ и није желео да на неки начин одсече део људи који га подржавају и поштују одласком у један или други клуб - закључио је спортски директор црвено-белих.

Повратак Калинића у Звезду?

Навијачи Црвене звезде имају велику жељу да у тиму поново виде Николу Калинића, а Дозет је говорио о томе и колико је реалан његов повратак.

Како каже, шампион Србије је у преговорима са сјајним крилним кошаркашем, али проблем представља то што је под уговором са Барселоном.

ФОТО: М. Вукадиновић

 

- Добили смо стотине порука да се на интеренту пише како ће Никола Калинић да иде из Барселоне. Наравно, ми на њих не одговарамо, али свакако да реагујемо на сваки и мали знак. Били смо са Калинићем у контакту и током сезоне и после сезоне, и тренутно смо у контакту, али он има још важећи уговор са Барселоном и сигуран сам, уколико дође из неког разлога до раскида тог уговора, да је Црвена звезда његова прва следећа станица - рекао је Дозет.

Он је потом нагласио и да је клуб преговарао са Николо Миротићем.

- Са Миротићем смо били у контакту и желели да га видимо у нашим редовима. Имали смо и неке разговоре са његовим агентима, али до договора није дошло. Што се тиче друге стране приче и неких оптужби на рачун Црвене звезде, чак је и Партизан јавно рекао у првом обраћању, како је сигуран да никакве претње нису утицале на његову одлуку и како ће се наредних дана видети све. Никола је између осталог изашао и рекако како није било претњи од стране Црвене звезде. Он је неко ко сваки пут буде дочекан аплаузом где год да смо играли против њега. Претпрошле сезоне је проглашен и звездашем године тако да га стварно доживљавамо као нашег и нисмо били ти који би спречили његов одлазак било где. Лично, а не као спортски директор Звезде, мислим да је његова одлука на крају била таква јер је човек који је урадио много за српски народ и није желео да на неки начин одсече део људи који га подржавају и поштују одласком у један или други клуб  - закључио је Дозет.

Фото: МВ

 

Подсетимо, Црвена звезда је до сада довела девет играча - Дејана Давидовца, Марка Симоновића, Милоша Теодосића, Адама Хангу, Мајка Тобија, Џоела Боломбоја, Рокаса Гедраитиса, Шабаза Нејпира и Јага дос Сантоса.

Вреди поменути да су продужени уговори са крилима Луком Митровићем и Стефаном Лазаревићем, те центром Огњеном Кузмићем и капитеном, беком Бранком Лазићем, док је уговор на четири године потписао и млади Никола Топић.

БОНУС ВИДЕО:

"МОМЦИ, УЗ ВАС СМО" Капитен "орлова" Богдан Богдановић послао поруку јуниорима Србије

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".