Познати хрватски фудбалер Анте Ребић прећи ће у Турску, попут капитена српске репрезентације Душана Тадића. Бивши фудбалер Ајнтрахта и Милана ће после растанка са росо-нерима каријеру највероватније наставити у Бешикташу, објавио је утицајни италијански новинар Фабрицио Романо, који обично не греши када су у питању трансфери.

За разлику од Тадића, Ребић ће имати обавезе само у турском првенству, јер не игра за хрватску репрезентацију након Европског првенства 2021. Он је тада у току меча против Шпаније мењао копачке и није стигао да се врати на време на терен да са саиграчима покуша да спречи гол противника. Због тога је био под оштрим критикама јавности, капитена Луке Модрића и селектора Златка Далића, после чега се и он јавно огласио и осуо критику. "Након свега, није ни битно ко је кривац, чињеница је да смо задње 2-3 године...", написао је Ребић и оставио емотикон "измета" крај ове реченице. "Лично ми је жао што нисмо имали некога да искористи ову талентовану генерацију, плус два генијалца, да направимо нешто (пуно) више на овом првенству", написао је он, после елиминације "Ватрених" у осмини финала (3:5). Уз све наведено, он је том приликом осуо "паљбу" и по стручним консултантима Роберту Просинечком, Горану Влаовићу и Антуну Самовојски, поруком да се оставе шприцера.

Ипак, Ребић има и позитивну страну на коју није бацила сенку та непријатна епизода и одлазак из националног тима уочи квалификација за Мундијал у Катару, на којем су Хрвати поново направили велики резултат освојивши треће место. Према писању аустријских медија, које су пренели хрватски, он је пре неколико година наводно отплатио кредите свим житељима свог родног села Вињана Доњих, у Имотском пољу уз границу са Босном. И на тај начин је показао блискост и чврсту везу са родним крајем.

Иначе, Ребић је наводно овог лета био на одмору у Београду, заједно са својим пријатељем Златаном Ибрахимовићем.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".