Када смо у журби, брзо прање нам се чини као сјајна опција. Ипак, сада је откривено да ако у машину убацимо неке крупније ствари, могли бисте имати велике штете.

Један мајстор је на ТикТоку детаљно објаснио да нам једна навика уништава већ машину. Наиме, честа употреба програма за брзо прање утиче на функционалност веш машине. Уколико перете одећу направљену од лаганијих материјала- тада и можете да се користите програм за брзо прање, али не често.

Када је у питању гардероба направљена од тежих материјала, тада она представља велико оптерећење за машину, па се брзи програм за прање никако не препоручује.

- Када машина ради веома брзо, пешкири се заједно скупе, а то доводи до великог оптерећења бубња. Тада машина почиње да „лупа“ и да се помера, објаснио је.  Како каже, тај програм се користи само за лагане тканине, које не упијају доста воде.

Међутим, уколико треба да оперете пешкире, памучне ствари (које по правилу представлају превелико оптерећење за уређај), онда је један други програм много боља опција.

- Ако немате пуно времена, боље изаберите програм прања веша за памучне ствари, а који обично траје око два и по сата. Затим, притисните поставку брзине како бисте скратили време на око сат и по. То ће веш машини дати довољно времена да све правилно опере, а да не трпи додатно оптерећење, објаснио је мајстор Вејдс.

(Кристарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".