Када су пре два дана кренули да стижу откази нашем селктору Светиславу Пешићу сви су се запитали ко ће уопште играти, али убедљиво највеће разочарање за навијаче била је одлука Николе Јокића да ипак не обуче национални дрес.

Шта можемо да очекујемо од селекције без неколико кључних играча, да ли можда то можемо да преокренемо у своју корист и због чега су нека од највећих имена одустала од игре за репрезентацију говорио је у емисији Пулс Србије новинар Дејан Анђус.

- Прво, ово се дешавало кроз историју да нама недостају најбољи играчи уочи великих такмичња. Ово није први пут, дакле, то се дешавало. Оно што је карактеристично, то је да је сада реч о најбољем кошаркашу на свету. Ми смо сад овде сви политички коректни у смислу да не искачемо са изјавама. Ради се о кошаркашу који је донео титулу у Денверу. Денвер је просек НБА кошарке. Ја, лично, кад га гледам, мени се његов стил игре не допада - рекао је Анђус и додао:

Фото: Профимедиа

 

- Евроска кошарка, односно репрезентативна кошарка и европске селекције, то је другачија кошарка од НБА. Ја сам у одређеним моментима одређених утакмица, пошто то помно и студиозно и дубиозно гледам, осетио код њега несналажење у овој евроској варијанти кошарке.

- Проблем је код нашег народа, што доста то површински гледа, па сад тражимо од њега 40-50 кошева, јер он обара те рекорде у Америци, руши рекорде Џордана по броју појена. Он не може у европској кошарци, у једној утакмици европског типа, да пређе 20-25 поена.

БОНУС ВИДЕО: