"Грмљавинско невреме са подручја Славоније и Босне и Херцеговине које се премешта у западно-југозападној струји захватиће Срем и Бачку, а затим и подручје средњег и северног Баната премештајући се преко Новог Сада и Кикинде далје на североисток.

Очекују се интензивни плјускови са јаком гмрлјавином, град и јак и олујни ветар", наводи се у хитном упозорењу РХМЗ.

Подсетимо, на снази је и даље упозорење на високе температуре и наглу промену времена.

Упозорење на високе температуре

- И данас веома топло, посебно у централној и јужној Србији где ће бити још топлије у односу на јучерашњи дан - од 37 до 40 степени, наводи се у првом упозорењу РХМЗ.

Упозорење на наглу промену времена у ноћи између уторка и среде, као и у среду

"Наоблачење са кишом, плјусковима, грмлјавином и падом температуре ( у већини места за 10 до 15 степени) данас крајем дана захватиће северне, у среду ујутру и пре подне прошириће се на западне и централне, а после подне и на остале пределе Србије.

У зони јаких грмлјавинских процеса очекује се велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине (> 28 м/с)", наводи се у другом упозорењу РХМЗ.

"Наоблачење са кишом, плјусковима, грмлјавином и падом температуре у току ноћи и сутра ујутру условиће локално и јаке грмлјавинске процесе па се може очекивати велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине (> 28 м/с)", наводи се у упозорењу РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО:

РАСТУ ТЕНЗИЈЕ СА КИНОМ: Становници Тајпеја учествују у вежби противваздушне одбране

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".