У другом делу дана, уз локални развој облачности, киша и пљускови с грмљавином очекују се углавном на северу. Ветар слаб и умерен на планинама, и понегде у нижим пределима и јак, јужни и југозападни.

Температуре ће се кретати од 16 па до 33 на северу, односно до 40 степени на југу земље.

Крајем дана и током ноћи на северу и западу земље јаче наоблачење са кишом, јаким пљусковима и грмљавином уз пад температуре и јак и олујни северни ветар, а понегде се очекује и град.

Време у Београду

У Београду мало и умерено облачно и веома топло. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, са температурама од 26 до 36 степени.

У другом делу ноћи очекује се јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином уз јак северни ветар.

Време наредних дана

У среду и четвртак очекује се осетно свежије време местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. У среду се у зони најјачих развоја очекују град, као и јак и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине, док ће у четвртак бити свеже уз разведравање и понегде са краткотрајном кишом.

До краја седмице претежно сунчано и умерено топло време. У суботу после подне у брдско-планинским, а у недељу увече на северу и западу земље, уз локални развој облачности, очекују се краткотрајни пљускови с грмљавином, који ће се почетком следеће недеље, уз појачан северни ветар, проширити и на остале крајеве.

БОНУС ВИДЕО:

ДА ОВОЛИКО СВЕ УБИЈЕ? Језиве последице града у селу Медвеђа код Трстеника, мештани очајни

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".