Храбра супруга некадашњег кошаркаша Дејана Томашевића, Јелена Томашевић је после четвртог порађаја сазнала да болује од лупуса. Све се то одиграло за време њиховог боравка у Шпанији: 

- Приметила сам месец дана након четвртог порођаја да ми отиче један прст, па сутрадан други. Обратили смо се лекарима који су урадили све потребне анализе и открили су да имам лупус. Тада сам и први пут сазнала да постоји обољење под тим именом.

Дејан је након тога потписао уговор са новим клубом из Атине. Након тога, Јелени су урађене поново анализе и болест је потврђена.  

Фото: Принтскрин/Јутјуб/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

- Доктор ми је објаснио да без обзира на то што имам 36 година, моје тело је старо 75. На моју штету су открили и да сам уз лупус добила и једну пратећу болест која се зове реуматоидни артритис - лепој Јелени је после тога следио долазак у Београд и лечење.  

Дејан је у емисији "РТС ординација" истакао да је његова супруга све то храбро поднела и да се трудила да породица не осети да је болесна: 

- Јелена, ако је и имала неке здравствене проблеме, никада се није жалила. Увек сам ја био у центру пажње. По први пут сада она не може да преузме обавезе, јер има температуру, што се дешавало првих шест месеци. Њен највећи квалитет је, што и поред свих тих проблема, није дозвољавала да ми то на неки начин осетимо. После смо сазнали да се трудила да се осами кад јој је баш тешко, да оде и исплаче се, позове сестре и подели ту муку, али се трудила да ми то у кући не приметимо - каже Дејан.

БОНУС ВИДЕО: