Такође се апелује да, уколико грађани примете такве или друге сличне ситуације, одмах о томе обавесте локалну Електродистрибуцију, наведено је данас у саопштењу Електродистрибуције Србије. 

Како је наведено у саопштењу, имајући у виду најаву новог невремена, као и обим и степен оштећења надземне ектроенергетске мреже у појединим општинама, грађани се моле и за стрпљење јер су сви капацитети Електродистрибуције Србије ангажовани 24 сата дневно на отклањању кварова.

Екипе Електродистрибуције Србије су од среде увече непрекидно на терену и интензивно раде на санацији штете и кварова које је на територији Србије причинило велико невреме, праћено орканским ветром, јаком кишом и интензивном грмљавином.

Након олује у среду, територију Србије је синоћ погодило још једно снажно невреме које је, поново, изазвало велику штету на дистрибутивној мрежи, поготово у Војводини на територији Града Новог Сада и околних општина, као и на територији општине Бачка Паланка, саопштила је Електродистрибуција Србије. 

Сви расположиви ресурси и екипе интензивно раде без престанка на отклањању последица ова два невремена која су у кратком временском размаку погодила Србију, речено је у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО: