Према наводима Тужилаштва, као организатори групе означени су Никола Вушовић и Урош Пиперски, а још 36 особа су, тврди се били припадници.

Ова организована кримнална група оптужницом се терети да је извршила кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, тешко убиство и тешко убиство у покушају и прање новца.

Оптужницом се организатори ове организоване криминалне групе Никола Вушовић и Урош Пиперски, заједно са осталим окривљеним припадницима терете за убиства Александра Халабрина,  Драгана Ристића и Александра Шарца. Поред тога оптужени су за покушаје убиства сада покојног Лазара Вукићевића,  Самира Дивљановића,  Милоша Ниловића,  Андрије Зарића и  Арсенија Стефановића.

Од 38 окривљених 20 се налази у притвору, двојица се налазе на издржавању казне затвора због раније извршених кривичних дела, пет је ухапшено у другим земљама и то двојица у Републици Црној Гори, по један у Републици Холандији, Републици Португалији и Краљевини Холандији, док је 11 у бекству.

Тужилаштво за организовани криминал које је водило ову истрагу, раније је саопштило да постоји сумња да су припадници ове групе, чији су организатори Никола Вушовић и Урош Пиперски, од почетка 2019. до 11. новембра 2022. године, из користољубља и других ниских побуда на подмукао начин лишили живота Александра Шарца, Александра Халабрина и Драган Ристића, и покушали су да лише живота Самира Дивљановића, Милоша Ниловића, Андрију Зарића, Арсенија Стефановића и сада покојног Лазара Вукићевића.

БОНУС ВИДЕО:

Објављен снимак хапшења убице из Земуна и његових саучесника

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".