Злочин десио између 21. септембра и 2. октобра прошле године.

Полицији испричао да је Карла сама остала на путовању

Пар је напустио Велику Британију септембра 2022. године, након чега су отпутовали у Перу преко Шпаније. Породице жртве, иначе из Хондураса, последњи пут се чула са Карлом дан након што су отпутовали, када им је потврдила њихове даље планове, али се након тога више није јављала, преноси Би-Би-Си.

Гарај се сам вратио у Велику Британију почетком октобра и рекао свом станодавцу да је Карла остала у Шпанији а да су њему украдени новац и пасош док је био на путовању.

Фото: Kent police

 

"Убио је у самоодбрани"

Како су навели из тужилаштва, Гарај је тврдио да је убио Карлу у самоодбрани током свађе, као и да је налетела на њега ножем, али докази и сведоци њиховог односа показују да је био изузетно љубоморан човек који је на све начине покушавао да контролише жртву.

- Гарај је 12. октобра, у телефонском позиву полицији, признао Карлино убиство и тврдио да ју је убио у самоодбрани јер су се посвађали - рекао је портпарол полиције и додао да су "перуанске власти истог дана пронашли Карлино тело у плитком, импровизованом гробу", на који их је Гарај сам навео.

Фото: Kent police

 

Гарај је ухапшен два дана касније. Приликом увиђаја, утврђено је да је Карла задављена и морала је да буде идентификована путем отисака прстију.

Још није познато на колико година ће бити осуђен, а детаљна пресуда ће бити изречена 28. јула у истом суду.

БОНУС ВИДЕО:

ИТАЛИЈАНИ И ТУРИСТИ ПОХРЛИЛИ НА ФОНТАНЕ: Ово је њихов начин расхлађивања

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".