- Тужиоци су такође открили да ће Брајан бити једини корисник Аниног животног осигурања, које је укупно износило око 2,7 милиона долара - наводе они.

Подсетимо, Волш је ухапшен у јануару због ометања истраге, јер је после нестанка супруге који је пријавио њен послодавац, истражитељима давао нетачне информације о њеном кретању и томе када је последњи пут видео Ану. Међутим, када је полиција прикупила доказе, оптужен је и за њено убиство. Један од кључних доказа, осим трагова крви у подруму и делова личних ствари пронађених на депонијама, била је и његова интернет претрага.

- Он је 1. јануара у 6.25 сати претраживао "колико дуго неко треба да се води као нестао да би партнер наследио имовину". Међу појмовима које је претраживао откривено је да је тражи "како балсамовати тело", "како обристати трагове крви", "после колико времена тело почне да се осећа", да ли је могуће открити ДНК само на основу дела тела" - подсетили су амерички медији. Током саслушања, он је тврдио да нису тачни наводи оптужнице и да није убио своју супругу. Истражитељи су у међувремену, међутим, открили да се Ана Волш виђала с другим мушкарцем и да је заиста намеравала да остави Волша и њихово троје деце поведе са собом.

Фото: принтскрин Инстаграм/anawalshe/Јутјуб/WCVB Channel 5 Boston

 

- Између два рочишта, замрзнути су и Волшови банковни рачуни на којима је пронађено укупно 7.842 долара, а на вратима куће у којој су живели, а која се води на Ану Волш закачено је обавештење о одузимању имовине, јер је покренут и судски поступак да им се кућа у Масачусетску због неплаћеног дуга из 2018. од 2.615, 39 долара, али и неплаћених рачуна за април, мај и јун заплени - открили су они.

Тело Српкиње до данас није пронађено. Истражитељи су одмах после открића да је муж скривао информације и да је постоје докази да је убијена у кући, посумњали да је један од мотива био финансијски, нарочито јер је утврђено да убијена жена има вредне некретнине на своје име, док је Волша за превару оптуживала и породица после смрти његовог оца, а у време злочина је био у притвору због продаје фалсификованих уметничких дела.

Волшова мајка сумњала у Ану

Тужилаштво, како се наводи у оптужници, верује да је Волш сумњао да Ана има другог мушкарца. Као доказ наводе да је откривено да је његова мајка дан после Божића ангажовала приватног детектива "да спроведе надзор над Аном у сврху доказивања неверства".

Волшов адвокат Трејси Мајнер осврнула се на ове оптужбе током Брајановог последњег појављивања пред судом, тврдећи да је ангажовање приватног истражитеља, наводно била идеја Брајанове мајке. Бранећи клијента, изјавила је да је он мајци поручио: "Само напред. Показаће се да ниси у праву. Ана је добра."

БОНУС ВИДЕО:

МУЊЕ ПАРАЛЕ НЕБО ИЗНАД ВРШЦА: Није се чула грмљавина - несвакидашњи призор у Србији

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".