Огромни метални предмет пронашли су мештани на плажи Грин Хед, око 250 километара северно од Перта.

Предмет се третира као опасан, а полиција је позвала људе да му се не приближавају.

- Желимо да уверимо заједницу да смо активно укључени у сарадњу са разним државним и федералним агенцијама како бисмо утврдили порекло и природу предмета - наведено је у саопштењу полиције.

Индекс преноси да је аустралијска јавна телевизија навела процене локалног становништва да је предмет широк 2,5 метара и дуг између 2,5 и 3 метра.

Наводи се да је стручњак за ваздухопловство Џефри Томас рекао је да је предмет вероватно резервоар за гориво свемирске ракете која је пала у Индијски океан тоом последњих годину дана.

Аустралијска свемирска агенција навела је да је могуће да је џиновски резервоар могао да отпадне са стране свемирске ракете и да ће контактирати друге међународне агенције.

Иако је било неких нагађања да је цилиндар можда био део МХ370 - авиона који је 2014. нестао код западне аустралијске обале с 239 путника - Томас је рекао да "нема шансе" да је то у питању.

- То није никакав део Боеинга 777, а чињеница је и да је МХ370 изгубљен пре девет и по година, тако да би се видело много више истрошености на остацима - рекао је Томас.

БОНУС ВИДЕО: