Његов отац Шефик је из Бијељине, а мајка Јурка родом је из Задра. Родитељи су се развели пре него што је напунио две године, а Златан и његова старија сестра Санела наставили су да живе с мајком, заједно са полусестрама и полубратом.

Према Златановим речима, мајка је знала и да их грди и да их туче, али их је неизмерно волела своју децу. Да би прехранила своју породицу, Јурка Гравић радила је као чистачица, некада и по 14 сати дневно. Иако живот није ишао онако како је желела, мајка Златана Ибрахимовића дала је све од себе да њеној деци ништа не фали.

'Увек је имала моју љубав. Мајци сам купио стан у Хрватској, близу Пагу да буде ближе сестрама. Желимо јој послати Максија и Винцента, саме, без маме и тате. Треба да се науче самосталности. Желим да неко време проведу у Хрватској с баком, која их може што шта научити', написао је Ибрахимовић у својој аутобиографији.

Златанова сестра Санела, за коју је посебно везан, не воли да се јавно експонира па се о њеном животу јако мало зна. Оно што јесте познато јесте да живи у улици Слотсгатан у Малмеу, у непосредној близини Музеја модерне уметности у том граду. На њој је и апартман у Новаљи.

Подсетимо, Златанов живот обележила је и једна велика трагедија, а то је губитак брата Сапка. Они је преминуо 2014. године, након дуге болести о којој се у јавности није пуно знало.

БОНУС ВИДЕО:

ДРАМА НА ВИМБЛДОНУ: Климатски активисти два пута прекидали меч

(Hello)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".