Пред почетак финала Вимблдона догодио се велики скандал, пошто су организатори избацили финалисткињу женског сингла Онс Жабер са загревања пред финале на Централном терену, пише "ББЦ".

Разлог је тај што је Тунишанка на загревање изашла у црној опреми, у намери да се припреми, осети терен, а онда оде у свлачионицу и пресвуче се, али јој то није дозвољено. Чим је крочила на траву Централног терена, организатори су је вратили назад у свлачионицу!

На Вимблдону се поштују јако стриктна правила када је у питању облачење и обавезно је да сви тенисери и тенисерке буду обучени у комплетно белим комбинацијама, међутим, ове године је тенисеркама дозвољен црни доњи веш.

"Такмичари морају да буду обучени прикладно за тенис, што значи скоро потпуно бело. То се односи на моменат од када изађу на терен", стоји у правилнику Вимблдона, а некадашња гренд слем шампионка Крис Еверт је подржала овај потез турнира.

"Да вам кажем, Онс је носила потпуно црну комбинацију на Централном терену и зато су је избацили. Натерали су је да се пресвуче у белу. На Вимблдону морате носити бело!", рекла је Американка.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".