Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, осумњиченима се на терет ставља кривично дело Тешко убиство у покушају у саизвршилаштву.

Тужилаштво је такође предложило суду да окривљенима продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Крвнички сатаром и ножем напали младиће
Сумња се да су Душан Д. и Стефан М. 19. јануара око 22.10 часа дошли у један локал на Чукарици и са умишљањем, заједнички, покушали да лише живота А.С. и М.В, који су седели за шанком.

Како наводи ВЈТ у Београду, најпре је дошло до вербалног сукоба између окривљених и оштећених, а потом је Душан Д. одгурнуо М.В, те извадио из одеће сатару коју је понео са собом, док је истовремено Стефан М. извукао нож, па су њима задали више удараца оштећенима, наневши им тешке и лаке повреде.

Током напада, А.С, је успео да ухвати Душана Д. за руку у којој му је била сатара и занесе га тако да су обојица пали на под, којом приликом им је пришао Б.П, који се затекао у локалу, и ногом згазио сатару, па је успео да је истргне из руке Душана Д. и спречи да се њом још неко повреди.

Након тога окривљени су напустили лице места.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: