Јелена Бачић Алимпић навикла на разне изазове у животу. Као млада је у Канади радила као беби ситерка, вратила се у Србију и чак се упустила и у шверц током периода тешке инфлације. Дуго је радила као водитељка, па напустила тај посао ради писања. Ипак, и после толико турбуленција, одлазак деце јој је веома тешко пао.

- Дуњин одлазак потпуно ме је разорио, иако сам је подстицала и подржавала у свим жељама и хтењима.

У девојци нежног лика многи препознају управо Јеленине црте лица. Дуња је отишла у Холандију на студије, а мајка је - као и многи други родитељи у Србији - и срећна и тужна у исти мах.


"Она је моје огледало", говорила је својевремено. "Кад је била сасвим мала, била је напросто немогућа. Хиперактивна, није преспавала читаву ноћ скоро до своје треће године, а ни данас није спавалица.

Њен пубертет је био турбулентнији, јер је она врло емотивна, емпатична и осетљива. Понекад уме да повиси тон што ме посебно иритира, али зна да процени границу до које може да иде", причала је списатељица која је данас неизмерно поносна.

Дуња је данас добила диплому на престижном Универзитету примењењих наука у Холандији, а радосне вести поделила је управо мајка.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".