Подсетимо, метеоролози су раније најавили да ће након другог топлотног таласа који је погодио ове године Србију, пред крај дана стићи јак удар хладног фронта који ће донети освежење, грмљавинске олује, локално и град.

Стиже освежење и пад температуре до 10 степени

После подне на северу и на западу Србије очекује се повећање облачности, а пред крај дана понегде и прве предфронталне грмљавинске нестабилности, у виду локалних пљускова и непогода, поручују метеоролози.

Крајем дана до северозападних предела Србије очекује се продор хладног фронта, уз освежење и пад температуре до десет степени, а југозападни ветар биће у скретању на јак северозападни.

Грмљавинске олује

- Долазак свежије ваздушне масе изнад вреле подлоге и атмосфере додатно ће дестабилизовати атмосферу, па ће бити идеалних услова за веома снажне грмљавинске олује са градом, нарочито у деловима Војводине, али и на северу Шумадије, у деловима Поморавља, Подунавља, Мачве, Подриња, на ширем подручју Београда и у деловима западне Србије.

Хладни фронт ће у току ноћи доћи и до централне Србије, али више у виду сувог времена и појачаног северозападног ветра, док ће на југу и истоку и даље остати ведро и вруће.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".